Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης κ. Κρίστιαν Μπέργκερ (Christian Berger), μετά της συζύγου του κ. Μαριλένας Γεωργιάδου-Μπέργκερ, στα πλαίσια συναυλίας κλασικής μουσικής.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα μέλη της αδελφότητος της καθ’ ημάς ιεράς μονής. Στην ξενάγηση που ακολούθησε, ο Πρέσβης και η σύζυγός του είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τόσο για το λαμπρό παρελθόν της Σχολής, όσο και για την αξιοσημείωτη ευόδωση των πολυμέτωπων προσπαθειών που καταβάλλονται, υπό την δαψιλή ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από τον Ηγούμενο, Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, και τους πατέρες της μονής.

Στη συνέχεια, o Πρέσβης κ. Μπέργκερ και η σύζυγός του κ. Μαριλένα Γεωργιάδου-Μπέργκερ μετέβησαν στον χώρο του Συνοδικού, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία κλασικής μουσικής.

Η διαπολιτισμική δύναμη της μουσικής ένωσε την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Τουρκίας και το ιστορικό Purcell School for Young Musicians της Μεγάλης Βρετανίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Dr. James Ross, σε έργα των Bach, Elgar, Vaughan Williams, Bartok, αλλά και Τούρκων συνθετών, όπως η Aslı Emre και ο Ulvi Cemal Erkin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *