Θεία Λειτουργία στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου λειτούργησε σήμερα ‒με την κανονική άδεια του Παναγιωτάτου και του οικείου επόπτη της περιφέρειας‒, Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος.  Συνοδευόταν από πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και πλαισιώθηκε από τον προϊστάμενο της κοινότητας, Πανοσολ. Αρχιμ. -τον και Bιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων-, κ. Αγαθάγγελο Σίσκο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε από άμβωνος ο δόκιμος της Μονής, Αλέξανδρος Κούτσης, Θεολόγος.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τον κ. Ελπιδοφόρο προσφώνησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού, οποίος τον ευχαρίστησε για την θετική του ανταπόκριση στην πρόσκληση της κοινότητας και του προσέφερε τον επετειακό δίσκο για τα 180 χρόνια του Ναού. Αντιφώνησε καταλλήλως ο Σεβ., ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο –κ. Λάκη Βίγκα- και τον προϊστάμενο της κοινότητας για την ευγενική τους πρόσκληση και τόνισε ότι «η σύνθεση και το πυκνό εκκλησίασμα της κοινότητας Νιχωρίου αποτελεί άξιο δείγμα και παράδειγμα των ανανεώσεων που έγιναν στα τελευταία χρόνια στις κοινότητες της Πόλης».

Ακολούθησε γεύμα για όλο το εκκλησίασμα στην Κοινοτική Αίθουσα, το οποίο ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες της Κοινότητας.

0

 

1 Comment

 • Diane Vernados
  March 5, 2018 2:01 pm

  Good morning from New York
  It is always a Joy & a Blessing to see photographs of Halki, I treasure & share these precious photos
  . God Bless.

  Reply
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *